HODÁSZ ANDRÁS: "NÁLUNK VAN A LEGKEVESEBB A 'GYERMEKBÁNTALMAZÁS' ÜGY"

2 300 Megtekintés 94 E


Elindul a WEBKANAPÉN 3. évada új helyszínen, új emberekkel! Minden szerdán egy újabb epizód! Negyedik adásunkban Hodász András Atyával beszélgettem. Szóba került a papi hivatásának és HUfrom csatornájának, a @Papifrankó nak az indulása. Kifejtte véleményét az LMBTQ közöséggel, átnevelőtáborokkal és a lombikprogrammal kapcsolatban is! A végén most sem maradhattak ki a negatív kommentek a jövőbeni tervi. Tarts velünk!
INSTA: osvvath_zsolt​​
Hodász András atya: andrashodasz
Papifrankó: papifranko
HUfrom: hufrom.info/limo/k9D...

INSTA: osvvath_zsolt​​

Ha gondolod egy tetszőleges összeggel már PayPal-on is hozzájárulhatsz a munkánkhoz ami természetesen a karitatív tevékenységünk és az új műsorok előkészítésében is segít, de ez esetben az extra tartalmakat nem tudjuk biztosítani.
PAYPAL: www.paypal.com/paypalme/zshow...

A Patreon-on ugyanúgy lehet kommentelni, beszélgetni, live-ozni, videókat (reklámmentes, bővített formában) nézni stb! Szóval nem kell aggódni, "nem vész el, csak átalakul" :)
Ott Tali! www.patreon.com/zshowtime

​​HA A KIZÁRÓLAG A KARITATÍV MUNKÁBAN SZERETNÉL SEGÍTENI BÁRMELY MÓDON, ÍRJ: SEGITSEG@ZSHOWTIME.HU, HELLO@CHARITIME.HU

Megjegyzés

 1. Szalánczi Zoltán
  Szalánczi Zoltán
  29 perccel

  Szervusztok! Hol van ez a hely?

 2. János Lázár
  János Lázár
  Napja

  Szia Zsolti! (Remélem, nem bántó, hogy mindjárt tegezlek.) Köszönet az interjúért. Egy ponton kiderül belőle, hogy Andrásnak (bocsánat, ez a megszólítás így jobb a kommentem témájához) kétségei vannak. Nos, eszembe jutott egy emlékem Andrásról, azokból az időkből, amikor már >>legalább "kispap" - ként

 3. Sandor Laszlo
  Sandor Laszlo
  2 napja

  Ez az Ozsváth féle röhögés visszataszító ! Egyébként maga az interjú tökéletes ! Értelmes kérdésekre, értelmes válaszok ! Azért az Atyának nem kell kétségbe esnie, hiszen a szexuális problémák a Házvezetőnőkkel könnyen megoldhatók ! Ez elterjedt gyakorlat a Katólikus világban. Még ha gyerek születik az sem baj, viseli az anyuka nevét !

  1. ZSHOW time
   ZSHOW time
   2 napja

   Osváth* és bocsi, csak így tudok.

 4. Antalné Sári
  Antalné Sári
  3 napja

  Kulturális téren megfertőzi a művészetet, irodalmat, színházat, megbomlasztja a természetes érzéket, ledönti a szépség, a fenség, a nemesség és jó fogalmát, és ezek helyett az emberiséget saját alacsonyrendűsége varázskörébe vonja. A vallást nevetségessé teszi

 5. Panna Kovács
  Panna Kovács
  3 napja

  Valaki meg tudja mondani, milyen könyvet említ az atya a videó végén?

 6. Judit Forczek
  Judit Forczek
  4 napja

  Jézus nem egyenlő az katolikus egyházzal, hál'Istennek

 7. Esély- Egyenlőség Vlog
  Esély- Egyenlőség Vlog
  4 napja

  Pedofil ügyekben átfogó intézkedés katolikuséknál? A média a hibás? András! Ez vicc!

 8. Esély- Egyenlőség Vlog
  Esély- Egyenlőség Vlog
  4 napja

  Sokáig kedveltem Hodászt, aztán meg már nem annyira. Nem az ő hibája. Jók az előadói paraméterei de tartalmilag egyre kevesebb dologgal tudok azonosulni ....

 9. Esély- Egyenlőség Vlog
  Esély- Egyenlőség Vlog
  4 napja

  A valódi választási szabadság az lenne ha nem lenne kötelező cölibátus. A papok szabadon eldönthetnék, hogy akarnak-e cölibátusban élni vagy sem. Azonban a papság feltétele a cölibátus. Ha elhivatott vagy, akkor már csak arról dönthetsz, hogy ezt a komoly feltételt bevállalod-e vagy sem.

  1. babarcz
   babarcz
   2 napja

   nem értem miért nem jut ez az egyértelmű megoldás az eszükbe? ha már kötelező a cölibátus, akkor rákényszerített. Aki hivatást kap erre- az úgysem fog házasodni, aki Istentől kap erre erőt, hívást, mint a szerzetesek, az cölibátusban marad. A többi házasodjon, és legyen családos pap, aki bizonyos dolgokban jobban tanácsot és példát tud adni másoknak.

 10. Tamás Vogl
  Tamás Vogl
  4 napja

  Akkor az étterem most nyitva van?

 11. Tamás Vogl
  Tamás Vogl
  4 napja

  Erre mondják azt, hogy ülj le fiam egyes.

 12. Tamás Vogl
  Tamás Vogl
  4 napja

  De szeretnének az emberek papot gyóntatni 😂

 13. Dávid Farkas
  Dávid Farkas
  5 napja

  Jó volt

 14. A M. Erika
  A M. Erika
  5 napja

  AHA. Olyannyira nem nyílvánul meg az egyház politikai kérdésekben, hogy pár évvel ezelőtt március 15.én hallgathattam amint Orbán szorványban élő magyarokhoz címzett levelét felolvassák egy templomban....AHA.

 15. Joe GalaXis
  Joe GalaXis
  6 napja

  Hodász már megint mit hadoválsz össze! Még, hogy amit az egyház mond, azt mintha a szent lélek mondaná! Naná! Ennyi sületlenséget, ilyen arrogáns önteltséget még egy szektás gondolkodású csoporttól se várunk, de sajnos egyre többet tapasztalunk. A gátlástalan hazudozás alap egyházi működés és elvárás!

 16. Tamás Virasztó
  Tamás Virasztó
  6 napja

  Az elmúlt egy hétben számolatlanul néztem korábbi beszélgetéseket de ez a legjobb.

 17. Robert Gaspar
  Robert Gaspar
  6 napja

  Bírom Zsoltit, de ennél a beszélgetésnél nem tetszett a stílusa. Nagyon lekezelő volt és tápló. Egy papnak megkell adni a kellő tiszteletet mégha nem is értesz vele egyet.

 18. Andrew Black
  Andrew Black
  7 napja

  Partizán copy?!

  1. Andrew Black
   Andrew Black
   6 napja

   @ZSHOW time Remek... Akkor jól gondoltam!

  2. ZSHOW time
   ZSHOW time
   6 napja

   Igen. Lebuktunk. Természetesen Soros György megbízásabol.

 19. Mária Nebl
  Mária Nebl
  7 napja

  Nagyon tetszett a beszélgetés az Atyával, minden tiszteletem!

 20. Leó Szilárd
  Leó Szilárd
  8 napja

  Az áfa az mit csinál??? Nem adóztatja meg mégegyszer a már leadózott jövedelmet?? Bármit veszel adózol. Újra és újra

 21. varzsha2
  varzsha2
  8 napja

  ÓÓh! Én hülye meg kifizettem a boltban az ÁFÁ-t aTúrórudira, pedig az adózott fizum volt nálam nem pedig a .... hát a... talááált? Azaz az örökölt pénzem! :)

 22. Erika Boda
  Erika Boda
  9 napja

  Szuper kis interjú lett, nagyon kedvelem András atyát, mindennap látjuk őt és nagyon szimpatikus mindig :)

 23. Péter Schmidt
  Péter Schmidt
  9 napja

  Annyira fasza beszélgetés volt, ha még 5 perccel tovább tart, lehet, hogy betérek. De sajna nyitni kellett az éttermet..LOL

 24. Patrik Bertalan
  Patrik Bertalan
  9 napja

  Köszönöm a beszélgetést ! Jó kérdések voltak Zsolti részéről , és egy pozitív csalódás ért atya részéről is a kérdésekre adott válaszok.

 25. BalkonAranya
  BalkonAranya
  9 napja

  Hűha... máris tudok ellenpéldát mondani a nincs feleség témára az ősi vallásokból - a judaizmusban pl. a főpapoknak volt feleségük, lásd ugye Zakariás főpap, ott volt a felesége, azt hiszem, Erzsébet, és az ő gyermekük Keresztelő Szent János, szerinetm én önkéntes alapúvá tenném ezt a cölibátusi kérdést, hogy aki akarja, annak lehessen - talán akkor az egyházon belüli szexuális botrányok is kevesebben lennének. Ez persze, csak egy felvetés, hogy működne-e, de pl. a protestáns egyházban jóval kevesebb ennek az aránya - talán pont azért, mert van lehetőség a testi szükségletek kiélésére. Egyébként tényleg azt aláírom, hogy miért nem lehet beszélni nyíltan a szexualitásunkról? A pszichológus azért van, hogy segítsen jobban megérteni azt, hogy miért úgy működöm, ahogy, hogyan tudok magamon segíteni, persze, ehhez tényleg az kell, hogy ne csak a pénzről szóljon ez az egész. :'( Szomorú az, hogy még mindig ekkora stigma van akörül, ha valakinek mentális, lelki problémái vannak, én már simán felvállalom, hogy igen, jártam, és lehet, hogy fogok is pszichológushoz járni, vagy akár egy coachohz, ha valamiről érzem, hogy egyedül nem tudom megoldani, nem tudok megbírkózni vele. ÉS erre csak bátorítani tudok mindenkit, hogy légyszi, ha baj van, kérj segítséget - Radics Petinek is van erről videója, hogy ne hagyjuk, hogy a problémáink határozzanak meg bennünket, kérjünk segítséget. Krisztus is kimondja: MERJ SEGÍTSÉGÉRT FORDULNI! Ennek fényében kívánok mindenkinek szép vasárnap estét, és sikereket, legyen ez a nyár mindnekinek egy szuper élmény.

 26. Veronika Arszin
  Veronika Arszin
  9 napja

  Az embriókat nem húzzák le a wc-n , kár ilyen butaságokat mondani...

 27. Holb Alexandra
  Holb Alexandra
  9 napja

  Ezek eleg rosszindulatú kérdések voltak. Sült belőle a negatív "csőbe húzlak" energia. 🙄

 28. Zoltán Kiss-Jakab
  Zoltán Kiss-Jakab
  10 napja

  Azt kívánom, hogy minden Pap, Lelkész olyan legyen, mint Hodász Atya!

 29. Sándor Lichtmann
  Sándor Lichtmann
  10 napja

  Ez a riport vizuálisan ha lehet ezt mondani az egyik legizgalmasabb volt; nagy fekete ruhás prédikátor a babaházban.

 30. Alexa Zsolnai
  Alexa Zsolnai
  10 napja

  Nah ez nagyon fontos, hogy ilyen tapasztalattal rendelkezik!!! Nekem is 3 bölcsész diplomám van, de mindig lenéznek miatta.

 31. Aradi Pál
  Aradi Pál
  10 napja

  Szia Zsolti!😁 Bese Gergő atyáról nem tudom, hogy hallottál e már, de vele is szívesen megnéznék egy ilyen interjút. Ő is egy kicsit eltérő személyiségű pap mint az “átlagos”🙌

 32. Gábor Kolozsvári
  Gábor Kolozsvári
  11 napja

  Jó a beszélgetés, respect Andrásnak! Csak furcsa dolgokat mond. Minden cég a már egyszer-többször leadózott jövedelmekből oszt fizetést a saját alkalmazottainak, amit ők újra leadóznak. Másik: zavarna a saját anyukájánál, tesóinál karácsonykor?? Nem értem. De tisztelem az őszinteségét, hitelesnek tartom emberként, papként.

 33. Arvid TV Hungary
  Arvid TV Hungary
  11 napja

  András atya elfelejtette mondani, hogy amúgy van válás. Ehhez külön kérvényt kell beadni és egyházilag a legfelsőbb Vatikán dönt, ha sikerül ha nem, egy latinra fordított és az anyanyelvesre fordított levélben értesülsz. Nagyon komoly indok kell hozzá, hogy egyházi esküvőt tudj ervenyteleniteni. Anyám átesett rajta onnan tudom. Bár abban igaza van, azért hogy pap lehess nem választhatod szét magad a partneredtől. Nagyon komoly indok kell, például nem voltál tudatánál stb stb.

 34. jon smith
  jon smith
  11 napja

  Kedves Hodász Atya, fogadj el egy jótanácsot egy ateistától, amolyan hitetlen jóakaratból mondom. Én úgy látom, hogy te attól szorongsz (és ennek a feloldhatatlan szorongásnak a következménye a "kiégés", ami egy szép szó a depresszióra, aminek minden tünetét felsoroltad), hogy nem tudod megoldani a konfliktust a hivatásoddal kapcsolatban. Nem véletlen, hogy a reverenda felvételekor lettél rosszul, mert szorongat a munkád minden nap. Úgy érzed, nem a jó helyen vagy, nem vagy biztos a dologban, és talán ki akarnál szállni a pap létből. Gondolod, hogy véletlen, hogy mindkét interjúdban feljönnek a szokásos témák? Házasság, magány, kapcsolatok, exek. Világi lét. Nem bírja a lelked a cölibátust, ezt nem fogják pap haverok pótolni sajnos. Az intimitást. Vagy szerinted véletlen, hogy pap létedre szexről beszélsz egy kanapén ország világ előtt? Szerintem ezek mind nagy felkiáltójelek. Te világi életet szeretnél. Ez nem bűn, ettől még lehetnél hívő továbbra is, és Isten nem haragudna rád. Konfliktusban vagy a munkahelyeddel, azzal, amit rád erőltetnek. Nem lehet magánéleted, és még véleményed sem. Szállj ki, mielőtt nagyobb lesz a baj. Isten nem fog emiatt elítélni.

  1. veghozsuzska
   veghozsuzska
   9 napja

   Instant ítélet 100%....

 35. LAFK - Löttyen a forró kávé
  LAFK - Löttyen a forró kávé
  11 napja

  Érdekes, hogy a papi hivatás melletti elköteleződést újra lehet értékelni az eltelt idő függvényében, de a házasságodnak egy "gránit szilárdságú, kőbe vésett" dolognak kell lennie.... Ott nincs kiszállás a katolikus egyház szerint.

  1. babarcz
   babarcz
   2 napja

   LAFK - nagyon igaz!!!

  2. juz3r1
   juz3r1
   5 napja

   Az, hogy valaki feláldozza a világi életét, feladja a házasságát Isten szolgálatáért picivel nagyobb kapcsolat, mint egy KATOLIKUS házasság. Mert ott örök hűséget esküszöl a hitvesednek Isten színe előtt. Az egyházi élet és szolgálat ennél jóval magasabb szintű, mert bizonyos dolgokat megkövetel, ami nem kicsit nehéz. A szerzetesek is már javában leélnek pár évet egy kolostorban vagy monostorban és csak utána teszik le az örök életen át tartó szerzetesi esküt. Ez így van jól.

 36. Fanni Mini
  Fanni Mini
  11 napja

  Azért a lombik nem teljesen önként vállalt dolog. Az egy kényszerhelyzet, amit ráadásul nagyon sokszor az orvosok "tukmálnak", pedig lenne más megoldás is. (Nem minden esetben nyilván.)

 37. Balázs Jancsik
  Balázs Jancsik
  12 napja

  Ez nagyon jó műsor volt, elismerésem! Manapság sajnos furcsa dolog látni, hogy két ember úgy beszélget értelmesen, hogy nem feltétlenül mindenben egyezik a világnézetük.

 38. Leila Lukács
  Leila Lukács
  12 napja

  Meglepően értelmes, zömében tisztelettudó kommenteket lehet itt olvasni! Szeretem nézni Zsolti videóit, érdekes embereket hív, mindenkit a helyén kezel és úgy gondolom a megfeleő kérdéseket teszi fel, egyre jobban ért hozzá :) És egy intelligens embernek gondolom. Zsolti, pacsi neked és gratula minden munkásságodhoz, csak így tovább!! Csak ajánlani tudlak mindenkinek 😊 (páromnak már jeleztem, h az Unikornisba is el kell látogassunk😁 )

 39. Ilona Papp
  Ilona Papp
  12 napja

  Lehet, hogy kivétel vagyok az ateisták között, de én a magam világlátásában soha nem bizonytalanodtam el.

 40. Sonja Aleksic
  Sonja Aleksic
  12 napja

  Zsolti,te milyen profi vagy már,ámulok és bámulok...amilyen jelenléttel viszed végig az interjúkat..és amilyen jó ízléssel provokálsz..bravo bravo. Az atya,személy szerint,egy nagyon frusztrált,igen szomorú ember.

 41. hannah prescott
  hannah prescott
  12 napja

  "Legyen párkapcsolatod." Szerintem az a legtisztább ,ha Szent Szellemet követem és Ő betölti minden szükségem, és nem hiányok kipótlására jön a társ, éretlenül, mikor még nem áll készen az ember hanem már mikor adásról szól a dolog... Nem azzal teszel jót, ha propagálod a kapcsolatot hogy próbáljuk ki.... ez nem ilyen dolog, sokkal komolyabb... de mindegy. Amúgy nincs bajom Andrással.. Az nagyon nagyon jó, hogy pl nem fél feltenni a kérdést hogy jó úton van-e.. Mennyei Édesapu nem mindig úgy vezet hogy egy pályán tölts egy életet.... lehet kalandos út.. a lényeg hogy Jézussal a középpontban jó nekünk.. Ő vezet és mindig a szabad akaratunkat figyelembe veszik... Jézus megszabadít a címkéktől, és a felesleges göncöktől. :) Eredeti identitásodra rátalálást kívánok!! Áldás

 42. Peter B
  Peter B
  12 napja

  Ugyanaz a fingfűrészelés mint Marcinál. Kínosabb kérdések vicceskedős hárítása, "én ebben nem vagyok kompetens" hozzáállás. Egy éve médiásként volt szerencsém résztvenni a Református Egyházmegye egy megyei szintű nagyobb rendezvényén (tudom, nem katolikus, de a lényeg szempontjából ez nem számít)- Ahol a vezetői beszédekben olyan idegengyűlölő, színtiszta kormánypropaganda hangzott el, hogy a fülem is kettéállt. Aztán persze elmondattak egy kisfiúval egy szép verset a szeretetről és az elfogadásról... :D :D Szerencsére nekem sohasem kellett résztvennem ebben a GIGA képmutatásban. Amúgy meg aki katolikus - vagy bármilyen vallás - tanai szerint él, az fogadja el a vezetők álláspontját és ne rinyáljon például a lombik-program vagy egyéb más miatt.

  1. Gyurkovics Rita
   Gyurkovics Rita
   Napja

   szegény boszorkányok, eretnekek is miért "rinyáltak", el kellett volna fogadniuk vezetőik álláspontját és kész, itt már nincs inkvizíció, csupán örök kárhozat kilátása

 43. Tibor Hornung
  Tibor Hornung
  12 napja

  A sértett meleg kisfiú... :D

 44. Veronika Unyi-Csernus
  Veronika Unyi-Csernus
  12 napja

  Nálunk is több pap élt együtt, külön lakásokban

 45. István Gábor Balla
  István Gábor Balla
  12 napja

  Megszavazta a homoszexuális párok házasodási jogát a chilei szenátus és már Erdő Péter is bíborosi áldását adta az azonos-nemű egyházi személyek "összeköltözési" szándékára. :--)

 46. Barbi Bubu
  Barbi Bubu
  12 napja

  Tehát a papi frankó Ez is nagyon tetszett ...köszi Zsolt .😊😊😊

 47. Levente Amberboy
  Levente Amberboy
  12 napja

  Osváth Zsolt étteremben még az ételek is melegek?

 48. Dora V
  Dora V
  12 napja

  jaj de jó ez a rész ❤ ilyen egy mintaszerű jó interjú!

 49. Susie Aerialist
  Susie Aerialist
  12 napja

  Azt mondani, hogy a szexuális orientáció és a nemi identitás megváltoztatható, vagy pszichés tényezők hatására alakulhat, egyszerűen tudatlanságra vall. Nekem abszolút nem hiteles,.nem onazonos az atya.. ettől még persze lehet jó ember.

 50. Deotex
  Deotex
  12 napja

  Azt kell, hogy mondjam, hogy Zsolti most jobb volt, mint Marci. Marci arra ment rá, hogy az atya mit nem tud mondani, Zsolti meg arra, hogy mit tud mondani.

 51. Eszter Darnai
  Eszter Darnai
  12 napja

  Ez teljesen jó baráti beszélgetés volt két különböző nézetű ember között akik letudtak ülni beszélgeti mindent ellenérzés nélkül ! Követendő !

 52. Agnese O'Dannemill
  Agnese O'Dannemill
  12 napja

  Watch out Gulyás Marci! Ez az interjú Hodász atyával több információval bír, mint a 3+ órás a Partizánon!

 53. Dávid Kalber
  Dávid Kalber
  12 napja

  Kicsit talán felkészültebbnek kellett volna lenni most Zsolt. Megkérdezni egy katolikus paptól hogy mi a véleménye az egyház álláspontjáról bizonyos témákban? Milyen választ vártál egy nyilvános, internetre felkerülő interjúban? Nem gondolod, hogy az ilyen és ehhez hasonló keresztkérdésekkel nehéz helyzetbe hozod az atyát az elöljárói előtt ? Nem tiszteletlenség ez? Egyébként jó beszélgetés volt, köszönöm

  1. Gyurkovics Rita
   Gyurkovics Rita
   Napja

   @Dávid Kalber pedig András atya így el tudta mondani, hogy tényleg magáévá tette felettesei "intelmeit", szerintem hiteles volt, és az is, hogy nincs presszió alatt- Zsolt kérdései zseniálisak. Én azt gondolom ez a beszélgetés még András atyának is jót tett. Átgondolta a helyét, nyilatkozatainak súlyát, helyretett régebbi elszólásokat...csak folytatni kellene az irgalom és empátia útját és nem összetéveszteni magunkat a Szentlélekkel

  2. Dávid Kalber
   Dávid Kalber
   11 napja

   @ZSHOW time nem értem, hogy mit nem értesz 😀 a felkészültséget arra értettem, hogy az egyházi hierarchiát kellett volna kicsit tanulmányozni és akkor nem lettek volna ezek a kérdések. Ha pedig tisztában vagy vele, akkor különösképpen nem értem.

  3. ZSHOW time
   ZSHOW time
   11 napja

   Nem ertem a ketto összefüggését.

 54. sunblindX
  sunblindX
  12 napja

  Atyám, tisztelettel, én tetűmód ateista vagyok, ez má így marad. De tisztelettel kérem, hordjon zárt sisakot. Strukturálisan kell az álvédő. Tudja, az ördög nem alszik, na.

  1. Tommard
   Tommard
   12 napja

   Ezen jot mosolyogtam 😃

 55. LordOfYouToB
  LordOfYouToB
  12 napja

  habár sokmindennel nem értek egyet amit az egyház tanít, főleg azzal amire a papság vindikálja a jogot, hogy megmagyarázza a biblia tanításait, de ez az atya szimpatikus, kár érte, hogy elhiszi, hogy földi halandó értheti azt amit az Úr egyszer kimondott és értette ezt akkor valahogy és igaz volt ez akkor egy bizonyos környezetben ami azóta sokat változott és esetleg elavulhatott... szerintem ha Hodász visszakapná az egyháztól a szabad akaratát és bármit mondhatna amit csak érzet/gondol, sok emberbe visszahozhatná a hitet... lehetne Jézus 2.0 :D de így... dogmákkal, tiltásokkal és vaskalaposan, radikálisan... esélytelen. szerintem a hitet a fiataloknak kell "megszokniuk", elsajátítaniuk, fiatalon viszont lázadunk, de van aki később is... (jó persze van aki nem lázad és mindent elfogad amit mondanak neki és hittanra jár fociedzés és kocsmázás helyett) és amikor egy lázadó fiatal azzal találkozik, hogy "márpedig ezt nem lehet" holott mégsem ütközik erkölcsbe, törvénybe, de "ezt viszont muszáj, sőt kötelező" (gondolnod), meg azzal, hogy "márpedig ez így van és kész", az elidegeníti az embert az egyháztól és ezzel együtt a hitétől is ami fatális hiba... és következésképpen keres helyette valami szabadabb életfelfogást. jobb esetben csak a kereszténységen belül egy másik felekezetet, de vannak akik ezek miatt ateisták (elutasítók) lesznek, vagy minimum megkérdőjelezik a dolgokat. elhangzott valahol (asszem a Partizánon a papi zaklatás 'ügyében' megkérdezettek között), hogy sok egyházi iskolába járt gyerek elvetette magában a gondolatot, hogy a vallást továbbiakban is magáénak tudja... hát szerintem éppen ez az oka. rombolólag hat ez a sok 'keménykedés'. na mindegy, messzire vezet ez az elmélkedés a kényszerről, kár beszélni róla,úgysem értik, Hodász sem, akármennyire felvilágosult, így ha ők nem érzik mit rontanak el és miért csökken a népszerűségük, akkor - ahogy mondani szokták - ennek leáldozott, nincs mit tenni, hagyni kell elbukni, ez a szükségszerűen bekövetkező sorsa a dolognak. amen

 56. miklós Bódai
  miklós Bódai
  12 napja

  Erdős Péter mindig is egy Fidesz nyaló volt.

 57. miklós Bódai
  miklós Bódai
  12 napja

  Elég vicces ez a nőtlenség. Nekem ne mondja senki, hogy egy férfi nem kívánja a szexet.

 58. Johnny Cs
  Johnny Cs
  12 napja

  A cölibátusben elő pap oktat a szexualitásról? 🤔 Szerintem nem kéne. Értelmes embernek tűnik de azért mindenhez nem kéne érteni...

 59. Géza Igmándy
  Géza Igmándy
  12 napja

  Most mi van? Itt az hangzott el, hogy "ha benned felmerül az, hogy honnan erednek ezek az érzések, akkor annak utána lehet menni". (33:00) Már bocs, de eddig ilyenről szó sem volt. Tudományosan igazolt, hogy leülsz beszélgetni valakivel, aki elmagyarázza, hogyan élhetsz heteróként, elfojtva a homo vágyaidat, ha kéred ezt a kezdőcsomagot. Eddig erről volt szó. Ez nem az, amit itt előad a pap úr. Zsolt miért hagyja ennyiben? A lombikhoz nem értek, de annyit azért igen, hogy lássam, hogy a pap úr sem. Én viszont nem teszek sarkos nyilatkozatokat erről. Ez a különbség. Zsolt visszakérdezése jó volt, a pap félrebeszélése meg szánalmas.

 60. Andor Solymos
  Andor Solymos
  12 napja

  “Listánk első helyén egy önmagát szerénynek, alázatosnak, jófejnek, lazának és viccesnek beállító, valójában végtelenül nárcisztikus, nyilvánosságfüggő, magamutogató, ájtatos szélhámos áll….. első: Hodász András”

 61. Szendrei Julcsi
  Szendrei Julcsi
  12 napja

  Köszönöm!

 62. sz b
  sz b
  12 napja

  András atya azért "bizonytalan", mert kimagaslóan értelmes, és képes mélységeiben látni a világot. A kérdésfeltevésed olykor okoskodó, néha szinte primitív volt, Zsolt. Az első beszélgetéseidnél - nem láttam sokat - volt benned valamiféle alázat, ami szimpatikus volt.

 63. Márk Majlinger
  Márk Majlinger
  12 napja

  Nem vagyok és nem is leszek soha hívő ember de azt érzem hogy Hodász András nélkül kevesebb lenne a világ. Ez az első érzésem a videó után

 64. sz b
  sz b
  12 napja

  Túlbeszéled a riportalanyodat, Zsolti.

  1. sz b
   sz b
   11 napja

   Előre az érdektelenség útján! :)

  2. ZSHOW time
   ZSHOW time
   11 napja

   Koszi, igyekszem

 65. Dóra Hegedűs
  Dóra Hegedűs
  12 napja

  Javaslok egy látogatást atyának a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomba, nekem zavart okoz....nem vidék..:(

  1. Gyurkovics Rita
   Gyurkovics Rita
   Napja

   igen, ott a baj, hogy az atyák csak a maguk prédikációját hallják, ez szakmai ártalom. nem viccből mondom, tényleg fogalmuk sincs a többiekről, vagy mégis...talán eljutnak az információk a hívektől

 66. michelin0727
  michelin0727
  12 napja

  Atyaég mennyire jófej.

 67. sz b
  sz b
  12 napja

  ez micsoda egy hülye cím

 68. Viktor Nemeth
  Viktor Nemeth
  12 napja

  35:19 elrepült egy légy! :D

 69. Böszörmény Hajdú
  Böszörmény Hajdú
  12 napja

  Már régebben néztem pár videót tőle, nem lettem a követője! Nagyon jól tanult és betanított a pap bácsi! Sajnos! Minden mondata az egyház védelmével kezdődik, szörnyű! Rögtön a közepébe vágok: Cölibátus? Az mi? A jelentését tudom, mint ahogy nagyon sok olyan pap is tudja aki nem nősült meg csak épp kurvát "tart" akár többet is, és persze gyereke is van! Ez személyes tapasztalatom igaz én csak egy kisvárosi, ha úgy tetszik falusi senki vagyok, de ebbe ne menjünk bele. A Római katolikus egyháznál mocskosabb maffia nem sok van! Világméretű szervezet! Nagyon sok millió taggal, bármit képesek elérni, vagy ha úgy tetszik eltusolni. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a görög katolikus már nem ilyen vagy a református, vagy sorolhatnám napestig, sajnos nincs sok különbség! Nagyon megtanultak beszélni és beszéltetni, és tudják is használni amit tanultak! Aki nem ilyen gyorsan kicsinálják, persze ki nem rúgják csak elteszik mélyebbre, nehogy csacsogjon! Bármit letagadnak hisz hazudni nem bűn, meg isten úgyis megbocsájt jelszóval csinálnak bármit, ugye nem kell részletezni csak ezt az évet nézve, mennyi hűséges katolikus volt "pácba" na de eresszük el ezt a témát! Igazából személyes csalódás van a negativizmusom mögött, ami 12-13 évesen ért, azóta nem járok templomba sem kivétel esküvő-temetés, persze hinni attól még lehet, hogy nem megyek olyan helyre ahol többet lop-csal-hazudik az aki épp prédikál! És nekem sűlt a képemről a bőr mikor gyónni kellett egy káromkodást, akinek meg gyóntam milliókat sikkasztott és az összes boltból ki volt tiltva mert lopott, mert én görög katolikus vagyok nekünk lehet gyónni. Sokat nem szoktam írni de ez most jólesett (próbáltam nagyon rövid lenni) így is felbasztam magam rendesen, reggelre kialszom! Köszönöm!

 70. Kriszticskó
  Kriszticskó
  13 napja

  Egyik legjobb beszélgetés volt! ☺️

 71. Person
  Person
  13 napja

  Cuki ember + modern pap

 72. kaszas5
  kaszas5
  13 napja

  Amúgy a colibatus azért találtak ki anno mert a válással az asszony vitte az egyház értékeit is és hogy ne kelljen ilyet csinálni megtiltották a házasságot “ Nyugaton a szerzetesi intézmény hatására és az egyházi birtokok elaprózádásának veszélye ellen I. Gergely pápa rendelkezései nyomán a nőtlenség a papszentelés előzetes feltétele lett.”

 73. latz30
  latz30
  13 napja

  Lájkolom az atyát

 74. Orsolya Hámori
  Orsolya Hámori
  13 napja

  Jó interjú volt. Azonban megértem, hogy Hodász úr bölcsész, viszont annyira tisztában lehetne a számokkal, hogy a lombikon átesett párok 4-17%-a válik el (Császár-Nagy Noémi előadása nyomán), szemben az átlagos 50%-kal, tehát a lombik statisztikailag segíti a házasságok megóvását. Egyébként a hímivarsejttel összerakott petesejt még nem emberi élet, nagy részük még a beültetésre sem alkalmas és a beültetések negyede fogan csak meg stb. A katolikus papok között pedig az öngyilkosság nagyobb arányú, mint a többi embernél, ráadásul a férfiaknál az öngyilkosság valószínűsége rögtön lecsökken ha megházasodnak.

 75. Mariann Komives
  Mariann Komives
  13 napja

  Szóval a lombik baby nem etikus! Akkor mi van a pedofíliával ???? Zsolti jó voltál, de engem ez a beszélgetés nem győzött meg a katolikus egyház tisztaságáról, sőt! Bocs!!

  1. Judit Farkas
   Judit Farkas
   13 napja

   Egyetértek! Engem sem tudott meggyőzni..🤷🏻‍♀️

 76. LunaMagica
  LunaMagica
  13 napja

  Banyek, az aszex nem "lesz" aszex... Ilyen és kész. Nem érez vágyat... Ennyi. De ettől még vonzalmat érezhet, szerelmes lehet, csak éppen szexet nem akar. Ennyi. Nem volt semmilyen traumám, rossz tapasztalatom, szimplán csak nem akarok másokkal lefeküdni.

  1. hannah prescott
   hannah prescott
   10 napja

   @LunaMagica senki nem mondta, hogy nincs... de ha megfigyeled én azokról beszélek akik így élnek... nem tudják milyen értéket adnak oda ezáltal csak mert nem érzik ők se magukat értékesnek és így próbálnak adok-kapokkal valamit nyerni.. na amúgy én nem szoktam bekapcsolva tartani az értesítéseket a megjegyzésekről, most csak azért volt mert egy bizonyos választ vártam de megint kikapcsolom, azért mondom csak hogy ne vedd magadra ha véletlen még írnál és nem reagálnék. Szép napot

  2. LunaMagica
   LunaMagica
   10 napja

   @hannah prescott Azért... létezik az aranyközépút is... Nem kell mindenkivel összefeküdni, csak azért, mert nem vagy aszex... Szóval jup... S nem azért nem fekszem le senkivel sem, mert undorodom vagy viszolygok tőle... Szimplán csak nem találtam még olyant, akivel szívesen tettem volna, de nem is nagyon vágyom rá...

  3. hannah prescott
   hannah prescott
   12 napja

   Jobb ezerszer, mint odaadni magad bárkinek is anélkül, hogy elköteleződnétek, mint ahogy a világ teszi. Jézust szeretem és ha ad társat, ad de én is pl viszolygok alapvetően a szexualitástól... a társ alapvetően nekem vágyam... mindent Istenre bízok, eddig is kialakított bennem gyógyulásokat, jellemfejlődéseket. Szép hétvégét, győztes életet kívánok! :)

  4. Andie
   Andie
   12 napja

   Ez így van. Egyetemen volt egy aszexuális csoporttársnőm, akivel jóban voltunk annyira, hogy simán beszélgettünk erről a témáról is. Nem hibás termék, nem pszichés megnyomorodás eredménye, egyszerűen ő ilyen és kész.

 77. Kristóf Áron Török
  Kristóf Áron Török
  13 napja

  Nagyon tetszett! Olyan volt, mint egy jó baráti beszélgetés. Bensőséges, vicces, ugyanakkor nem bántó. Bár több ilyen beszélgetés lenne a mindennapokban! Nagyon örülök, hogy végighallgathattam. Jó lenne még majd ilyen vagy ehhez hasonló beszélgetés... 😉 Üdv nektek! PAX

 78. Zsolt Nagy
  Zsolt Nagy
  13 napja

  Bennem az fogalmazódott meg ezután, hogy abban lényegében egyet értek Andrással, hogy ha valakiben kérdés fogalmazódik meg a szexualitásával kapcsolatban, akkor ne legyen "ügy" abból, hogy emiatt pszichológus segítségét kéri. Viszont ami szerintem fontos, hogy ezután lehet egy pont, amikor az ember eljut oda, hogy már nem szeretné többet megkérdőjelezni önmagát, mert lelkileg elfáradt, és lehet többet árt azzal, ha szétboncolgatja, elemezgeti és minden ösztönös érzését, érzelmét kérdőre vonja, mert "hátha nem igazi." Abban teljesen egyet értek, hogy gond nélkül engedni kell, ha valaki erre igényt tart, vagy úgy érzi, hogy ez számára hasznos, de ha a gyanúja is felmerül annak, hogy ezzel talán többet árt a saját lelki egészségének, akkor fontosabb szerintem a fókuszt erről elterelni arra, hogy teljesen mindegy amúgy, hogy férfihoz vagy nőhöz vonzódik, attól még egy csodálatos teljes értékű ember marad, és érezhet szabadon.

 79. igor known
  igor known
  13 napja

  Annyira elegem van a papokbol 😭😭😭 semmilyen szinten nem foglalkoztatnak

  1. hannah prescott
   hannah prescott
   12 napja

   Ez jó. Közelebb kerültél az igazsaghoz.

 80. Tamási László
  Tamási László
  13 napja

  Ambivalens figura.

 81. Lajos Weller
  Lajos Weller
  13 napja

  A cölibátus egyik értelme az lenne, hogy ne legyenek kivételezettek az életedben, ne legyél elfogult. Így, hogy házasságot kötöttél a pápával, a püspökkel, tulajdonképpen közösségileg hasztalan bevállalás. Prior rendszerben élsz, kettős lesz a mérce. Találkozunk a purgatóriumban, Bandi...

  1. babarcz
   babarcz
   2 napja

   így igaz- cölibátus értelme, ahogy írod: hogy szabaddá válj mások számára, mindenki számára, egész lényeddel

 82. István Leányvári
  István Leányvári
  13 napja

  Szimpatikus ember András, de az nem tetszik az érveléseiben, hogy sokszor mellébeszél, amikor nem igen tud már érveket felhozni, a párhuzamba állításokat sokszor lecsapja, hogy nem egészen ugyanazok. Néha úgy éreztem más a véleménye, mint magánember, de nem akar az egyházzal szembemenni. Ettől független értelmes, szimpatikus ember, jó beszélgetés volt, köszi.

 83. Fábos Fanni
  Fábos Fanni
  13 napja

  Építő kritika Zsolt; amikor ugyanazzal az emberrel készítesz interjút, mint a Partizán, ráadásul ilyen rövid időn belül, mindenképp nézd végig azt. Kicsit kínos volt a sok hasonló kérdés és az Atya megjegyzései, miszerint csomó mindent már megbeszélt Marcival. Egyébként szuper interjú (lenne).

 84. T S
  T S
  13 napja

  Én is beletekerve nézem Zsoltit

  1. T S
   T S
   13 napja

   @ZSHOW time az lehet, de te már ismétlésről indulsz Egyébként kedvelem a videóid, a tartalmi részt nem tekerem - mint ahogy Marciét sem ☺

  2. ZSHOW time
   ZSHOW time
   13 napja

   En is

 85. Klári Zajtai
  Klári Zajtai
  13 napja

  Érdekes beszélgetés volt, bár volt, ahol az érvelés egy "kicsit" sántít. Pl. amikor azt mondja, hogy az adományok után nem kell adózni, hiszen a hívek már az adózott jövedelemből adnak. Egyrészt mindenkinek minden jövedelméből adózni kell, akárhonnan származik. Másrészt ennek a logikának a mentén nekünk se kellene pl. áfát, gépjárműadót stb fizetni, hiszen már adóztunk a jövedelmünk után.

 86. Zoltán Nánási
  Zoltán Nánási
  13 napja

  Érdekes András atya személyiség fejlődését látni. Szerintem nagy dolog, hogy képes az önreflexióra. Egyébként abban igaza van, hogy igen is lehessen folyamatosan megkérdőjelezni és vizsgálni dolgokat. Aztán eljutunk egy válaszig. De igen is lehessen vizsgálni. Ateista liberálisként ezzel teljesen egyetértek és bizony a baloldalon is vannak dogmák, amiket nem lehet megkérdőjelezni és ez ugyanúgy hiba,

 87. Patricia Mester
  Patricia Mester
  13 napja

  Hm...sàntìt sok minden...😀✌

 88. Reka Molnar
  Reka Molnar
  13 napja

  Ez egy super interju volt,az atya egy nagyon ertelmes ,muvelt, nagyon szepen fogalmaz,egy elmeny volt.Az atyanak minden jot es szepet kivanok.

 89. Kata Kántor
  Kata Kántor
  13 napja

  Ez volt eddig a legérettebb interjúd! Átgondolt, jó kérdések. Szép íve volt a beszélgetésnek. Nem mellesleg kiváló beszélgető partnered volt.

  1. ZSHOW time
   ZSHOW time
   13 napja

   Elpirulok 😍

 90. AAEndrU
  AAEndrU
  13 napja

  " Itt ülök a rózsaszín kanapén és én vagyok meleg? " kész vagyok :D Köszi Zsolti, ez jó beszélgetés volt :D

 91. Nitta Beri
  Nitta Beri
  13 napja

  Ez magyon jó volt! Végre a technika is rendben volt. Végig jól lehetett hallani, a kamerák, a vágás is szép munka, a világítás is passzolt. Eddig ez volt a legprofibb, őszintén gratulálok! Zsolti is nagyon jó kérdéseket tett fel, és csak akkor engedte el a mellébeszélést, ha már nagyon kínos lett volna szembesíteni. A Spotlight című filmet én biztos megemlítettem volna, de így elegánsabb volt, hiszen nem az alany bántása a cél. Köszi nektek ezt sz élményt! ☺️

 92. Péter Dollenstein
  Péter Dollenstein
  13 napja

  Kedves András! "Nem akar zavarni" a saját testvéreinél akik hívják karácsonyra! Ebből azt gondolnám nem túl bennsőséges a kapcsolatuk :( ! És hát ebből látszik a papok is csak emberből vannak. Pedig úgy gondoltam volna, hogy egy pap a leg első saját családjával tud a leg szeretetteljesebb kapcsolatban lenni. És ebből adódóan örömmel élvezni egymás társaságát. Remélem nem bántottam meg nagyon a véleményemmel!

 93. FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó
  FRICIWORLD Erdőszéli kis házikó
  13 napja

  Remek beszélgetés volt. Elsőre hosszúnak tűnt az egy órás. De vezetés közben az unalmas német autópályán pont jó volt hallgatni. És még tovább is hallgattam volna. Érdekes, lebilincselő.

 94. Betti Szalmási
  Betti Szalmási
  13 napja

  Szinte mindenki arról kommentel, hogy Zsolti ellenséges volt, pedig szerintem annyira egyértelműen átjön, hogy vannak olyan kapcsolatban az atyával, hogy ezt az ugratást, szurkálódást megengedhesse magának. Számomra baromi unalmas lenne, ha csak karót nyelve ülnének ott, és nem érződne ilyen közvetlennek és folyékonynak a beszélgetés. Nagyon jól sikerült lett ez szerintem, és annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos és sosem állt közel hozzám ez a dolog, élvezetes volt hallgatni, az atyát pedig nagyon szimpatikus embernek tartom, még ha mindenben nem is értek egyet vele. :)

  1. Tommard
   Tommard
   12 napja

   En meg csak most jottem, de ez az elso komment ahol ezt olvasom. Ugy nez ki az internet nepe kiszuri a normalis kommenteket a likejaival😃

 95. Szabina Kovács
  Szabina Kovács
  13 napja

  András atya jófej, ez nem is lehet vita tárgya. Azonban egy fontos dolgos: “Nálunk van a legkevesebb ügy”(pedofil). Naná, hiszen az áldozatok nem szólalnak fel, vagy ha mégis, akkor az ügyek nagyon nagy részét egyszerűen eltussolják. Ne dugjuk a se…homokba a fejünket!

 96. tzoli06
  tzoli06
  13 napja

  Köszönöm, de köszönöm nem. Nem tetszik, hogy megint a csapból is ő folyik. Nálam az M5-ös szereplésével leírta magát, hiába minden magyarázkodás meg jófejség. De érdeklődve várom a következő Webkanapént, hátha...

 97. kittus
  kittus
  13 napja

  Szabolcs megye, jegyes oktatás. Megkaptuk, hogy a Fideszre kell szavazni mert ők nem engedik be a migránsokat és nem támogatják a melegséget. Konkrétan az 1 óraból 55 perc erről szólt, párom majd felrobbant mellettem én pedig majdnem kifordultam a templomból.

 98. Andrea Lajos
  Andrea Lajos
  13 napja

  Szimpatikus az atya! De szerintem ameddig saját magával nincs egészen tisztában, addig nem kellene másoknak tanácsot adnia!

  1. Antal Kovácsik
   Antal Kovácsik
   9 napja

   A beszélgetésben felvetett bizonytalanságok által nem érintett témákban szerintem nagyon is adhat jó tanácsokat Hodász András atya. Én már sok értelmes hozzászólását olvastam a legkülönbözőbb témákhoz. Ha csak olyan emberektől fogadunk el tanácsot, akik mindent tudnak, akkor nem sok tanácsot fogunk kapni...

 99. Tünde Molnár
  Tünde Molnár
  13 napja

  Bennem az interjú megerősítette a vallással szembeni ellenszenvem. Nagyon jó beszélgetés ne értse félre senki, de annyi helyen visszakérdeztem volna ,hogy: A szerintetek rossz dolgoknal csak a végletek léteznek, de a Ti végleteitekkel sosincs baj?

 100. Marton Lilla
  Marton Lilla
  13 napja

  Nem kell trauma ahhoz hogy aszexuális legyél...nekem legalábbis nem kellett.

  1. Celdria S
   Celdria S
   13 napja

   @Dick Tater gimiben szar, mert nem tudod, hogy te miért nem csorgatod a nyálad a srácok/csajok után, míg mindenki másnak már csak ezen jár az agya, te meg nem érted, hogy miért van ez az egész ennyire felfújva, meg amúgy is, kit érdekel. Ennek köszönhetően én ki is lettem közösítve úgy ahogy kell, és nem segített az sem, hogy kocka vagyok. Persze amíg nem tudtam, hogy aszex (és aromantikus) vagyok, próbáltam párkapcsolatot, ahol meg állandóan megkérdőjeleztem magam, hogy miért nincs az a rózsaszín köd, amiről mindenki beszél, miért nem vagyok boldog, és miért nem értem még mindig, hogy mi olyan jó a szexben (nekem baromi unalmas volt, teljesen értelmetlen időtöltésnek érzem). És NEM, nem azért, mert "jajj, csak nincs meg a megfelelő partner", amit millióan hozzám vágnak. Amióta az eszemet tudom, ilyen vagyok. Egyszerűen nem érdekel. Pont. Miután ráébredtem, hogy kapcsolat nélkül ezerszer boldogabb és szabadabb vagyok, és hogy nem gond, hogy nem érzek szexuális vonzalmat senki irányában, illetve megtudtam, hogy létezik ilyen, nagyon sok dolog kitisztult magammal kapcsolatban, és sokkal jobban is érzem magam a bőrömben. :) Ezért is lenne igenis fontos a megfelelő és átfogó szexuális felvilágosítás már fiatal korban, mert aki nem hetero/allo, annak egy kínszenvedés lesz az egész serdülőkor (vagy még további évei), nem fogja tudni, hogy mi a baj vele, és ezt az érzést nem kívánom senkinek....